Показания пред специалната комисия, разследващата медийния скандал във Великобритания, даде бившият премиер Гордън Браун, който лично стана жертва на британските таблоиди. Браун отправи нови нападки срещу медийния магнат Рупърт Мърдок. Бившият министър-председател заяви, че никога не е давал разрешение на вестник "Сън" да публикува детайли около смъртта на сина му Фрейзър през 2006 г.

„Не мисля, че има родител, на тази земя, който ще даде съзнателно разрешение, подобно нещо да излезе по медиите,” каза Браун.

Пред същата комисия Мърдок обвини Браун, че в телефонен разговор заплашил медийната му групировка с война. Днес Гордън Браун отговори и на практика обвини Мърдок в лъжесвидетелстване.

„Подобен разговор никога не е имало. Шокиран и изненадан съм, че изобщо обсъждаме тази тема. Знам, че няма как да се докаже, дали разговор е имало или не. Но аз твърдя, че подобен разговор не съм водил,” заяви Браун пред комисията.

Бившият премиер не отрече, че, въпреки скандала, съпругата му Сара останала близка приятелка с дясната ръка на Мърдок в Лондон, Ребека Брукс. Тя дори организирала партито по повод 40-тия й рожден ден. Така излиза, че медийната групировка на Мърдок е била в тесни връзки и с двете водещи партии в страната и достъп до най-високото управленско ниво във всеки един момент.