Съкрушени сме от загубата на нашия колега, казаха звездите от сериала „Приятели“ за смъртта на Матю Пери, който почина преди дни на 54-годишна възраст.

В съвместно изявление Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър и Лиза Кудроу бяха единодушни, че „загубата е неизмерима“, предаде Би Би Си.

„Всички сме толкова опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от сценични партньори. Ние сме семейство. Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да осмислим тази необозрима загуба. С времето ще кажем повече, както и когато можем. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света”, гласи изявлението.

Фенове и звезди отдадоха почит на актьора, станал известен с ролята си на Чандлър Бинг в хитовия сериал от 90-те години.

Снимка: Reuters

Пери беше открит безжизнен в джакузи в дома си в Лос Анджелис на 28 октомври. Аутопсията на тялото не даде отговор на въпроса от какво точно е починал актьорът, очакват се резултатите от токсикологичните тестове.

Появиха се информации, че е починал в резултат на сърдечен удар.

Смъртта на Матю Пери идва година след публикуването на мемоарната му книга „Матю Пери: Приятели, любовници и голямото ужасно нещо”, в която описва борбата си с пристрастяването към болкоуспокояващи и алкохол. Актьорът признава, че няколко пъти се е озовавал на ръба на смъртта.

В уводните думи на мемоарната книга той пише: „Здравейте, казвам се Матю, макар всички да ме познават под друго име. Приятелите ме наричат Мати. И би трябвало вече да съм мъртъв”.

Вижте коментара по темата на Або Савчов, преводач на автобиографията на Матю Пери, и на кинокритика Димитър Дринов: