Пред дома на председателя на „Алианса на албанците“ Арбен Таравари е бил оставен куршум, съобщи "Независен".

От полицията посочват, че на място са пристигнали криминалисти, които извършват оглед и проверка за улики. Засега няма реакция от Таравари.

Сериозно предизборно напрежение е обхванало „Алианса на албанците“, след като Таравари е получил предложение да бъде кандидат за президент на предстоящите президентски избори. Спор имаше и около това дали партията да се яви самостоятелно на парламентарния вот, или в коалиция с доскоро управляващата СДСМ.

В събота на своята фейсбук страница Таравари написа, че след няколко седмици "чести консултации и срещи и след задълбочени лични размишления е време публично да оповести позицията си на партиен лидер" във връзка с наближаващите парламентарни избори и тя е партията да се присъедини към албанската опозиция, пише БТА.

„Алианс за албанците“ беше в опозиция до миналата година, когато влезе в правителството на Димитър Ковачевски, а министрите, издигнати от партията, останаха на позициите си и в техническото правителство на Северна Македония.

Междувременно полицията издирва нападателя на Дрейтън Небиу, директор на Агенцията за консфискация на активи и член на партията, от снощи. Той беше нападнат с юмруци в ресторант, предава БГНЕС.