В разследването на камиона ковчег се включи още една държава - Виетнам. Причината е предположение, че една или няколко от жертвите са виетнамски граждани.  

Снимка: btvnovinite.bg

26-годишната Пам Тра Ми платила 30 хиляди паунда на трафиканти, за да стигне до Великобритания, твърди брат ѝ. Последното съобщение от нея той получил във вторник от Белгия, където момичето написало, че не може да диша.

Снимка: btvnovinite.bg

Би Би Си разполага с информация за още 2 виетнамски семейства, които твърдят, че техни близки са изчезнали, докато се опитвали да влязат във Великобритания нелегално.

Междувременно британската полиция арестува четвърти заподозрян във връзка със случая.

Снимка: btvnovinite.bg

„48-годишен мъж от Северна Ирландия е арестуван на летище Станстед по-рано днес по подозрение в трафик на хора и убийство. 38-годишен мъж и 38-годишна жена също са в ареста по същите подозрения”, съобщи говорителят на полицията Пипа Милс.

Според „Дейли мейл” задържаната жена е собственичката, на чието име е регистриран камионът в България. Телата на единайсет от жертвите бяха преместени в болница, където започва аутопсия. Предполага се, че повечето от загиналите са китайски граждани.

Белгийските власти не са установили как контейнерът е стигнал до пристанището в Зеебрюге - последната спирка в пътуването на загиналите мигранти към Острова.