Великобритания вече е втора в Европа по брой жертви на новия коронавирус след Италия, съобщи Ройтерс.

Общо 26 097 души са починали, след като са дали положителни проби за коронавируса, показват нови данни на здравните власти, включващи не само починалите в болници, но и тези в други заведения като старчески домове. Това означава, че в Обединеното кралство има повече жертви на болестта,  отколкото във Франция и Испания.

И в тази сериозна ситуация, все по-голяма сила набират благотворителните кампании, в подкрепа на борбата с коронавируса.

С кампанията си, която събра над 29 милиона паунда, ветеранът от Втората световна война спечели уважението на цялата нация. По повод рождения си ден, капитан Мур получи над 125 000 картички, които доброволци от местното училище са подредили във физкултурния салон.

А песента, кавър на хита от 60-те години ,,Ти никога няма да се разхождаш сам", в чийто клип участва капитан Том, оглави топ 100 на Великобритания тази седмица.

Днес премиерът на страната Борис Джонсън избегна парламентарен контрол, което щеше да бъде първата му среща с новия лидер на опозицията Киър Стармър. Раждането на шестото дете на министър-председателя измести коментарите за това.

55-годишният Джонсън и 32-годишната Кари Саймъндс обявиха през март, че очакват дете. Двамата се сгодиха в края на миналата година. Те са първата неженена двойка на Даунинг стройт 10.