Въпреки сериозната ситуация във Великобритания все по-голяма сила набират благотворителните кампании, в подкрепа на борбата с коронавируса. На този фон днес Борис Джонсън стана баща на син.

При близо 160 000 диагностицирани с коронавирус тук, в страната се наблюдава мобилизация на стотици благотворителни акции и кампании. Но сред тях се открои тази на капитан Том Мур, който утре ще навърши 100 години. В чест на юбилея Royal mail слага печат с благодарствен текст за него на всяко писмо в Кралството.

С кампанията си, която събра над 29 милиона паунда, ветеранът от Втората световна война спечели уважението на цялата нация. По повод рождения си ден капитан Мур получи над 125 000 картички, които доброволци от местното училище са подредили във физкултурния салон.

"Имахме картички от цял свят, не само от Великобритания ... Имахме картички от две годишни и от 92-годишни", обясни Джеймс Ходжсън, директор на училище в Бедфорд

А песента, кавър на хита от 60-те години -  „Ти никога няма да се разхождаш сам", в чийто клип участва капитан Том оглави топ 100 на Великобритания тази седмица.

Днес Борис Джонсън избегна парламентарен контрол, което щеше да бъде първата му среща с новия лидер на опозицията Киър Стармър. Раждането на шестото дете на министър-председателя измести коментарите за това. 55-годишният Джонсън и 32-годишната Кари Саймъндс обявиха през март, че очакват дете. Двамата се сгодиха в края на миналата година. Те са първата неженена двойка на „Даунинг стрийт 10“.

Раждането на детето става само дни, след като в понеделник Борис Джонсън се върна на работа, след като бе лекуван от коронавирус в болница. Годеницата му също имаше симптоми на болестта.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!