Украинските сили атакуваха инфраструктурата на военно летище в руската Липецка област и предприятие за производство на експлозиви в района на Нижни Новгород, предаде Ройтерс като се позова на Генералния щаб на армията в Киев.

Руските власти също потвърдиха в канали в „Телеграм“, че тези райони са станали мишена на нощна атака с дронове.

Украинският Генерален щаб добави, че все още проучва мащаба на нанесените щети.

Източник от службите за сигурност съобщи, че дроновете са поразили фабриката за експлозиви „Свердлов“ в Дзержинск, недалеч от руския град Нижни Новгород, пише АФП.

Руски официални лица потвърдиха, че дронове са се насочили към района, но заявиха, че нападението е било осуетено.

 

„Противовъздушната отбрана и средствата за електронна война отблъснаха атака с дрон на територията на промишлената зона в Дзержинск“, заяви в Телеграм губернаторът на Нижегородска област Глеб Никитин.

„Четирима служители на пожарната, разположена на територията на промишленото предприятие, получиха леки рани от шрапнели“, добави той.

Съединените щати и Европейският съюз наложиха санкции на завода „Свердлов“, който е един от най-големите производители на военни експлозиви в Русия.

Кадри, публикувани в руските социални медии, показват голяма експлозия в района и малки безпилотни самолети, свалени от системите за противовъздушна отбрана. Министерството на отбраната на Москва съобщи, че е свалило 110 украински безпилотни летателни апарата, които са били изстреляни по нейна територия през нощта - най-големият опит за въздушен обстрел от страна на Украйна от две седмици насам.