Игра вдъхновена от атентатите шокира американците. "Бостънски маратон - терорът на улицата" и показва бягащ човек, който трябва да се измъкне от няколко заложени му бомби. В играта бомбите са представени като тенджери под налягане.

Когато играчът изгуби, накрая се появява човек на инвалидна количка с отрязани крака и следва надпис: "Разбит си, ще имаш късмет следващия път". Когато играчът победи, на екрана се появява надпис: "Поздравления, оцеля в Бостънския маратон". Накрая се появява надпис: "Светът е сигурен и ти можеш да преспиш дори с жената на Обама". Скандалната игра беше блокирана в сайта за видеообмен Youtube.

Междувременно тениска на компанията за спортни стоки „Найк” с надпис "Бостънско клане" беше изтеглена от продажба, защото напомни за атентатите от 15 април. Продуктът няма общо с терористичния акт и се е появила на пазара доста преди това. Тениската е посветена на бейзболни мачове от 1978 г. и 2006 г. и е проява на уважение от страна на Найк към феновете на Ню Йорк янкис извоювали легендарни победи срещу бостънските Ред сокс.

В терористичния списък

Проучването на миналото и събирането на данни за двамата младежи, извършили терористичния акт продължава. Стана ясно, че Централното разузнавателно управление на Съединените щати е поискало да включи покойния заподозрян за експлозиите по време на Бостънския маратон в списъка с терористи повече от година преди атаките, заявиха официални източници.

ЦРУ е споделило с федералните департаменти и агенции информация, постъпила от чуждестранно правителство през септември 2011-та година, относно Тамерлан Царнаев. Не е ясно обаче защо той не е бил включен в списъка.

Според информацията братът на Тамерлан Джохар, който все още в болница в града, не е бил въоръжен по време на неговото задържане, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки източници от разследването.

Царнаев се криеше в лодка след престрелката с полицията, убила по-големия му брат. При задържането спецчастите откриха стрелба, но ФБР не изяснява какво я е провокирало. По-рано имаше данни от полицията в Бостън, че при ареста 19-годишният Царнаев е оказал съпротива на полицаите, стреляйки срещу тях.

  • Джохар Царнаев признава, че завижда на мъртвия си брат в кърваво писмо
  • Видеоклип показва Джохар и Тамерлан Царнаеви по време на атентата в Бостън
  • Започна процесът срещу атентатора от Бостън Джохар Царнаев
  • Френски медии бяха критикувани заради отразяването на атентатите
  • Джохар Царнаев иска спиране на процеса заради терора във Франция
  • Германски министър защити мюсюлманите след атентата в Париж
  • Джохар Царнаев показа малко емоции пред потенциалните съдебни заседатели
  • Избират заседатели за делото срещу Джохар Царнаев
  • 36 000 атлети бягаха на маратона в Бостън
  • 36 000 души взеха участие в маратона в Бостън