Жертвите на стрелбата в Чикаго, при която загинаха 3-ма българи, вече са пет. Починала е още една жена, тежко ранена при инцидента. Тя е на 53 години от полски произход. 

Близки, съседи и приятели са сложили кръстове пред блока където става това ужасно престъпление. 

Следвайки любовта си, Цветанка Костадинова идва в Чикаго преди малко повече от година след като се омъжва за Ивайло Попов. Той живее тук от около 20 години.

Те са двама от жертвите на стрелбата в събота вечерта. От куршумите умират и майката на Ивайло – Искра и нейният приятел Дейвид.

Според полицията убиецът влиза през открехнатата врата на техния апартамент и ги застрелва докато семейството вечеря. Но не са имали предишни кавги.

Извършителят на престъплението е бил затворен, саможив човек, не е обичал да говори поради което нашите сънародниците не са имали контакт с него.

През последната година Цветанка е учител в една от българските детски градини в Чикаго. А Ивайло работи в сервиз за смяна на автомобилни стъкла.

„Двамата са много хубава двойка, много се обичат. Бяха много щастливи”, казва Стела Калайкова – позната на жертвите.

Според неофициална информация убиецът е използвал самоделно направен пистолет. А съседи разказват, че арестуваният трудно контролирал гнева си.

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев, подчерта, че поддържат непрекъснат контакт с полицията и българското Външно министерство.

Консулът изясни, че не е имало конфликт между убитите българи и стрелеца. Анчев заяви, че полицията прави всичко възможно по случая и оказва помощ на близките на загиналите.