Инцидентът с падналата в Полша ракета събуди стари страхове за война с Русия. В първите часове след падането на ракетата, в Полша следва тишина и липса на каквато и да е информация.

„Полското правителство беше изключително предпазливо. Властите тук са  в постоянна комуникация с Киев. Украйна се включва в разследването и ще предоставят всякаква информация, с която разполагат“, коментира за bTV журналистът Наталия Заба.

Снимка: Редакторски екип

Повечето журналисти в Полша сега са на мястото, където падна ракетата, както и във Варшава, откъдето идва официалната информация. 

„Очакваме силното послание от правителството като - „ние сме там, нашата защита работи, нашите военни сили защитават най-важните места като военни зони и конструкции. Ние обвиняваме Русия. Знаем, че Украйна иска просто да защити градовете си и затова използва въздушна защита. Ние не обвиняваме Украйна за ситуацията“, допълни Пьотр Драбик.

Снимка: Редакторски екип

В интервю наскоро полският заместник-министър на отбраната Марчин Очепа каза, че има сериозен риск от война между Полша и Русия в близките 10 години.

Властите в момента изпълняват най-амбициозната програма за въоръжаване в историята си на стойност 20 млрд. евро.