Собственикът на столичния търговски център The Mall – един от най-крупните инвеститори и корабособственици в Гърция Виктор Рестис, бе арестуван в Атина, където са му повдигнати обвинения за измама и пране на пари.

45-годишният бизнесмен е финансирал дружеството „Асос Кепитъл”, което през 2008 г. придобива мола, според публикация във вестник „24 часа”.

Рестис е бил изпратен в ареста, преди да бъден изправен пред следствените органи. Той ще трябва да отговаря за липсата на 5,8 милиона евро от заеми, дадени от гръцката FBB (First Business Bank), контролирана от семейството му преди поглъщането й от Националната банка на Гърция по-рано тази година.

Рестис бе задържан за разпит във вторник, но категорично отхвърли всички отправени му обвинения, като заяви, че са „неоснователни" и се базират на лъжливи твърдения на бивш негов служител. Късно вечерта в петък корабният магнат е бил задържан отново и ще остане в ареста до приключване на разследването.

Рестис притежава няколко кораба и медийна компания, както и 40 на сто от акциите на гръцкия вестник „Прото тема". Той е сред финансиралите компанията „Карфур България" и най-прочутия черногорски туристически проект - о-в Свети Стефан.

През пролетта на 2008 г. представители на фамилията присъстваха и на откриването на The Mall на булевард „Цариградско шосе".