Най-малко 11 души са загинали, а близо 40 са били ранени при руски удари по Харковска област в Североизточна Украйна. От 10 май регионът е обект на нова руска офанзива, съобщават местните власти.

Снимка: Reuters

Шестима, включително бременна жена, бяха убити, а един е в неизвестност, докато 27 души бяха ранени при ракетен удар срещу център за отдих в покрайнините на град Харков, втория по големина град в Украйна.

Ракетите са били изстреляни от съседната руска област Белгород, съобщиха украински официални лица.

„Сред ранените са полицай и шофьор на линейка, които са отишли да помогнат на хората след първата атака“, обясниха от прокуратурата в Харков. Оттам обвиниха руснаците, че за пореден път са прибегнали до смъртоносната тактика на последователни удари.

Снимка: Reuters

Малко след това петима цивилни загубиха живота си, а 9 бяха ранени при многократен ракетен обстрел по селата Новоосиново и Кивчаровка, каза областният управител на Харковска област Олег Синегубов, цитиран от БТА.

Снимка: Reuters

Същевременно властите на руската Белгородска област съобщиха за ранено при атака с украински дрон 11-годишно момиче, което си играело на детска площадка в Белгород и за 11 ранени при украински ракетен обстрел по град Шебекино в същата област, като сред пострадалите там имало и три деца.