Лондонската полиция обяви, че ще разследва партитата, проведени на „Даунинг стрийт“ 10 по време на локдауна, съобщиха световните агенции.

Комисарят на столичната полиция Кресида Дик съобщи, че се разследват „няколко събития“ в резиденцията на министър-председателя.

Правителството на Джонсън е засипано с критики заради съобщенията за партита на „Даунинг стрийт“, докато страната е била блокирана заради противоепидемичните мерки.

„Фактът, че сега провеждаме разследване, разбира се, не означава, че задължително ще бъдат издадени наказателни постановления за всеки случай и на всеки замесен човек. Няма да правим текущи коментари за настоящите ни разследвания“, заяви Кресида Дик.

В последното разкритие телевизия Ай Ти Ви съобщи, че през юни 2020 г. Джонсън е присъствал на парти за рождения си ден на „Даунинг стрийт“, а по-късно е приел приятели в своя апартамент на горния етаж. От офиса му отрекоха това, като заявиха, че „в съответствие с правилата по онова време министър-председателят е приел малък брой членове на семейството навън същата вечер“.

Твърденията за „партигейт“ разгневиха много хора във Великобритания, на които беше забранено да се срещат с приятели и роднини в продължение на месеци през 2020 и 2021 г., за да се ограничи разпространението на новия коронавирус.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!