Смъртоносен инцидент в най-стария германски град – Трир, взе пет жертви. 14 души са ранени. В късния следобед автомобил минава с висока скорост през централната пешеходна зона. 

Шофьорът е арестуван, версията "тероризъм" е отхвърлена. Няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от външното ни министерство, откъдето призоваха сънародниците ни в района да не доближават мястото на инцидента.

Снимка: Ройтерс

Все още разследването и разпитите продължават, но като най-вероятна причина за случилото се властите посочват психическо разстройство.

В часа на престъплението по пешеходната улица в най-стария германски град е имало и българи, които разказаха на bTV за случилото се.

В ранния следобед пешеходната търговска улица в най-стария германски град Трир се превръща в сцена на ужас.

Сънародникът ни Велизарий Лазаров, който живее на 30 километра от Трир, се оказва на неточното място в неточния момент. На съседната улица пък е и Венцислав Проданов.

Според двамата градът традиционно е магнит за туристи. Мерките срещу коронавируса са предотвратили по-голяма трагедия.

„Заподозреният е бил в нетрезво състояние. Преди това е консумирал значителни количества алкохол. Тестът е показал 1,4 промила в кръвта“, съобщи Петер Фритцен.

Снимка: Ройтерс

Сред жертвите на трагичния инцидент е и 9-месечно бебе.

А големите герои са хората, оказали се в клопката на ужаса. По думите на полицията не е имало пострадал, за който да не се е погрижил друг свидетел на случилото се, преди да дойдат органите на реда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!