България попадна в списъка на петте рискови страни в Европа, от които пристигащите в Германия са диагностицирани с COVID-19, сочи доклад на института „Роберт Кох“.

Най-много случаи на завърнали се заразени са от Балканските държави – Косово, Турция, Хърватия и Сърбия.

Снимка: btvnovinite.bg

На пето място е България с диагностицирани 166 пристигнали от страната ни, като данните са за последните четири седмици.

Според властите в провинция Северен Рейн – Вестфалия всеки четвърти, завърнал се от почивка в страната или чужбина, е с COVID-19.

В Бавария хиляди изследвани туристи все още не са информирани за резултатите си. Там са взети около 44 хиляди проби, като сред тях 900 са положителни, съобщават здравните власти.

За нашите сънародници, които планират пътуване към Германия припомняме, че за идващите от областите Благоевград, Добрич и Варна двуседмичната карантина или тест за коронавирус са задължителни. Тестовете са безплатни, като тестване има на летища и гари.

За сънародниците ни, които не идват от рискови райони, но все пак желаят да се тестват, те могат да го направят безплатно, ако до 72 часа след пристигането си се свържат със здравните власти в Германия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!