Погребението на кралица Елизабет II се очаква да стане най-гледаното предаване на живо в света за всички времена, съобщава “Дейли Мейл”. 

Очаква се зрителите да достигнат 4,1 милиарда. 

Повече от половината население на света вероятно ще проследи на живо погребението на кралицата в Уестминстърското абатство. 

Редица телевизии в света ще излъчват на живо историческото събитие. 

Официални лица очакват Уестминстър хол да бъде посетен от почти половин милион души, които ще отдадат почит на кралицата преди погребението ѝ. 

Експерти смятат, че 4,1 милиарда души вероятно ще проследят цялата церемония по погребението. По този начин ще бъде счупен рекордът за всички времена от 3,5 милиарда, които са гледали великия боксьор Мохамед Али на откриването на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.

Телевизионният анализатор Каролина Белтрамо от WatchTVAbroad, заяви, че възхищението към кралица Елизабет II по целия свят и нейното погребение ще се превърнат в най-голямото телевизионно събитие на живо в историята.

„Поколения хора по целия свят ще станат свидетели на зората на тази нова ера”, добави Белтрамо.

„Очаква се не по-малко от 4,1 милиарда души да се включат в понеделник, за да станат свидетели на този исторически момент, защото половината от хората на света ще отдадат почитта си към нея”, каза анализаторът.

Погребението на принцеса Даяна, преди 25 години, е гледано от около 2,5 милиарда души.