Коя е "улицата на Ада" в Испания? И какво е присъствието на българския криминален контингент в една от най-скъпите зони в Европа - курорта Марбея.

Екип на bTV под прикритие тръгна по следите на трафика на жени с цел сексуална експлоатация в района.

Снимка: bTV

„Тук има два типа жертви – от една страна -  жените, които са принудени да проституират, и от друга - клиентите, които са били ограбвани. Босовете на тази организация са давали хапчета на момичетата и са ги принуждавали да упояват клиентите, за да могат по-лесно да осъществят кражбите. Карали са ги да крадат часовници и кредитни карти”, каза Давид Монсерат, Национална полиция, Испания

„Организаторите са принуждавали момичетата да наблюдават клиентите, когато теглят пари от картите и след упойване от клиента, момичето е слизало до банкомата, откъдето е теглело значителни суми, които са предавани на организаторите. Бяхме установили, че едно от момичетата беше откраднало часовник около 30 000 евро, но поради високата цена не можаха да намерят пазар. Мисля, че беше намерен при претърсванията в Испания”, каза служител на сектор „Трафик на хора”, ГДБОП.

Снимка: bTV

През 2014 г. спортен водещ от Би Би Си радио беше открит бит и ограбен след упояване с лекарства, сложени в питието му именно на „улицата на Ада”.

Гледайте първата част на bTV Репортерите за Испания тази вечер след централната емисия новини в 19.00, а утре е втората част - за село Семчиново, откъдето и тръгва мрежата за проституция в Марбея.

Двете части на филма „Улица „Ад” са реализирани от екип на bTV в лицето на: Росен Цветков – автор, Петър Джанаваров, Добромир Иванов и Евгени Генов – оператори, Калояна Климентова – монтаж, Витали Варадинов – графичен дизайн, и Гена Трайкова - продуцент. Те са част от кампанията „Европейски съюз - по-защитени заедно“.