Тревожна тенденция за трафик на хора у нас обявиха от Агенцията за борба с проблема в "Тази събота". За миналата година почти 500 са пострадали, като 88% са жени, а има и увеличение на пострадалите непълнолетни.

Снимка: bTV

Тази вечер bTV репортерите ще ни заведат на „Улица „Ад” в Марбея, Испания. Там преди 2 години международен полицeйски екип разбива група за трафик на жени от България към Испания с цел сексуална експлоатация.

Един от авторите Росен Цветков разказа, че нищо не се е променило, а жените, които предлагат сексуални услуги, все така са предимно българки.

„Улицата е зад пристанището с яхтите, дълга е 300-400 метра, а докато бяхме под прикритие, без усилия ни предложиха интимни услуги, на български. Не искам да се връщам повече на това ужасно място, буквално е ад”, сподели той.

Снимка: bTV

Жените не се чувстват жертви на това, което се случва с тях, въпреки че според испанската полиция са такива, каза още репортерът на bTV.

Снимка: bTV

„Всичко започва от малки населени места, а трафикантите търсят определен тип жени – в затруднено финансово положение, с ниско самочувствие, сближават се с тях, имат дори интимни отношения. След това заминават за чужбина и ги карат да проституират. Самите жертви мислят, че го правят за семействата си и за кратко, те не се чувстват като пострадали”, заяви Камелия Димитрова от Агенцията за борба с трафика на хора .

Тя обясни, че "улицата на Ада" съществува, защото има търсене.

Снимка: bTV

Тя добави и че някои жени успяват да се върнат и да отърсят подкрепа в агенцията.

Гледайте първата част на bTV Репортерите за Испания тази вечер след централната емисия новини в 19.00, а утре е втората част - за село Семчиново, откъдето и тръгва мрежата за проституция в Марбея.

Снимка: bTV

Двете части на филма „Улица „Ад” са реализирани от екип на bTV в лицето на: Росен Цветков – автор, Петър Джанаваров, Добромир Иванов и Евгени Генов – оператори, Калояна Климентова – монтаж, Витали Варадинов – графичен дизайн, и Гена Трайкова - продуцент. Те са част от кампанията „Европейски съюз - по-защитени заедно“.