Трети ден продължават ожесточените сражения в кавказкия район Нагорни Карабах. Фронтовата линия между Армения и Азербайджан се увеличава.

Расте и броят на цивилните жертви, стотици са ранените. Армеия и Азербайджан си разменят обвинения за нападения срещу гранични постове и цивилни цели в Нагорни Карабах.

Азербайджан твърди, че арменските сили организират контраатаки, за да си върнат контрола на редица градове в спорната територия. Според Армения азербайджанската армия получава мощна подкрепа от Турция с дронове, военен персонал, наемници и дори изтребители F-16.

Снимка: Reuters

Болницата в столицата на Нагорни Карабах - Степанакeрт е пълна с ранени цивилни. Сред тях има и деца.

„9-годишната ми дъщеря загина при един от взривовете. Малкият ми син е тежко ранен. Съпругата ми и тя е ранена, и е в болницата“, разказва един от местните.

Снимка: Reuters

Според Русия всякаква открита подкрепа за която и да е от враждуващите страни, подклажда конфликта. Съветът за сигурност на ООН ще обсъди конфликта между двете страни на извънредно заседание тази нощ.

Снимка: Reuters

Подготвя се и среща на Минската група - между Франция, Русия и САЩ, които са ангажирани с решаването на конфликта в Нагорни Карабах.