Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров вече не е със своите бойни части в Украйна. Това става ясно от видеа, които Кадиров публикува в профила си в „Телеграм“.

На клиповете се вижда как Кадиров посреща секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Партушев и пълномощния представител на руския президент Владимир Путин за Севернокавказкия федерален окръг Юрий Чайка на летището в Грозни.

Патрушев и Чайка са известни като част от кръга на „силоваците на Путин“ и са в най-близкото обкръжение на руския президент.

През последните дни Кадиров публикуваше видеа, на които е заедно със своите бойци в Украйна. Присъствието му в зоната на бойните действия разбуни духовете и стана причина за разпространението на много слухове.

Бившият украински депутат и известен журналист Евгений Рибчински обеща огромна къща с парцел край Киев на този, който дръзне да убие чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Антон Херащенко, бивш заместник-министър на вътрешните работи на Украйна и настоящ съветник на ръководителя на силовото ведомство, пък призовава Кадиров да не се крие зад фронтовата линия като плъх, а „да яхне някой танк и да щурмува Киев“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!