Руският президент Владимир Путин отрече да притежава „дворец“ след разследването на Алексей Навални, гледано над 86 милиона пъти в YouTube.

Руският опозиционер показа нови доказателства за корупцията в Кремъл. Два дни след ареста си Навални публикува разследване, в което твърди, че президентът  притежава истински "дворец".

В разговор с руски студенти руският държавен глава коментира филма на Фонда за борба с корупцията на опозиционния лидер.

"Нищо от показаното в този филм, не принадлежи на мен или на близките ми роднини. И никога не е принадлежало. Никога!... В съвременния свят, когато става дума за обекти, струващи милиони, а може би и милиарди, винаги, някъде, по някакъв начин, за продължително време остава следа. Тази "информация" се върти повече от 10 години, просто са решили да съберат всичко на едно място и да го пуснат в интернет, филми, някакви видео програми", каза още Путин, цитиран от РИА Новости.

Според него видеото е монтаж и цели „промиване на мозъците на руснаците“.

"Те публикуваха моя снимка на плуване в стил „бътърфлай“. Така неидеално ми се получава, но понякога обичам да плувам в този стил. В някaкъв басейн, където никога не съм бил. И не знам какъв басейн е. Но плувах така. Кога и къде?" В Йенисей през 2016 г. Е, в такъв случай това е просто компилация, това е монтаж“, заключи Путин.

Задържането на Навални предизвика масови протести в цяла Русия. Арестът му бе остро осъден от западните страни и САЩ. Руското външно министерство отвърна на удара, като заяви, че американски дипломати са публикували протестни маршрути преди демонстрациите и ги обвини в насърчаване на "марша на Кремъл".