Руският президент Владимир Путин няма да проведе традиционната за края на годината пресконференция. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти, съобщи ТАСС

„Колкото до голямата пресконференция, да, няма да я има до Нова година, но се надяваме, че президентът все пак ще намери възможност да разговаря с журналистите, както прави редовно, включително и при задгранични посещения“, казал Песков.

Говорителят на Кремъл не каза кога точно ще се проведе „голямата пресконференция“ и каква е причината тя да бъде отложена.

Срещата на Владимир Путин с журналисти, известна като „голямата пресконференция“, се превърна в традиция след първото ѝ провеждане през 2001 г. Прекъсване имаше само в периода 2008-2014 г., когато Путин заемаше поста министър-председател.

Брифингът обикновено се провеждаше в присъствието на руски и чуждестранни журналисти. Държавният глава отговаряше на живо на всякакви въпроси, касаещи вътрешната и външната политика на Русия. Чрез отговорите понякога отправяше послания към правителството или областните власти.