В Македония продължава разследването на самолетната катастрофа, при която загина четиричленно българско семейство. 

Тази сутрин трябва да се възобнови операцията по достигането на мястото с хеликоптери и спускането на въже, тъй като теренът е непристъпен.

Малкият частен самолет се разби в местността Солунска глава близо до Скопие малко след 17.00 часа наше време вчера. Загиналите са семейство - майка, баща и двете им деца.

По непотвърдена информация мъжът е 49-годишен бизнесмен, а съпругата му - известен адвокат. Полетът е бил от Охрид за София.

Причините за инцидента се изясняват, но малко преди да катастрофира пилотът е поискал да кацне аварийно заради турболенция и лошото време, но после решил да продължи полета. Българските власти са предложили да изпратят наши екипи на място.

"В непрекъснат контакт съм с министъра на вътрешните работи на Северна Македония. Нашият екипаж с хеликоптера е във въздуха с необходимото оборудване. На този етап той каза, че не е необходимо да изпращаме помощ или специалисти, тъй като и метеорологичните условия не позволяват това. Те са облетели района с два хеликоптера. Ние сме на разположение във всеки един момент да окажем помощ, за да стигнем до мястото”, каза вътрешният министър Младен Маринов. 

„Към момента няма нова информация за катастрофата. Все още няма официална информация за самоличността на пътниците. Изяснява се и дали става въпрос за семейство”, обясни в „Тази сутрин” Станимир Лешев, главен директор на дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”.  

Предполага се, че причината за катастрофата са лошите метеорологични условия, допълни той.

Специален екип на bTV се намира в планинското село Богомила. Хората там разказват, че са видели самолетът да кръжи в небето и им е направило впечатление, че явно има проблем. Не са чули никакъв звук. Имало е много ниски облаци и самолетът е летял ниско. Хората разказват още, че не е имало експлозия и не са видели огън. Малко след това са се появили два полицейски хеликоптера и хората подозират, че най-вероятно в по-късните часове полицията е започнала да издирва самолета. Някои от жителите на селото смятат, че е възможно да има оцелели. Официалната информация обаче не потвърждава това.