Новината, че 71-годишният принц Чарлз е с коронавирус подейства като шок за много британци.

В официалното съобщение, което бе разпространено, се казва, че наследникът на британската корона проявява леки симптоми, но е в добро здраве. Той се намира в имение в Шотландия, където следващите 12 седмици ще бъде в изолация заедно със съпругата си. Тя също се е тествала за коронавирус, но нейният резултат е отрицателен.

Бъкингамският дворец обяви, че 93-годишната кралица Елизабет Втора е видяла за последно сина си на 12 март. Според източници от двореца тя следва всички съвети за предпазване от вируса и е в добро здраве.

Вчера по улиците на Лондон, където има близо 2500 заразени, движение почти нямаше. Правителството се оказа под сериозен натиск да затвори стотици строителни обекти в града, за да спре ежедневното придвижване на десетки хиляди строители с метрото.

Великобритания като че ли започна да осъзнава сериозността и мащабите на кризата. Близо 200 000 са подадените за един ден молби за отпускане на кредити от хора, които вече срещат финансови затруднения заради кризата.

Над 250 000 британци са се записали за доброволци за последното денонощие, за да подпомогнат борбата с вируса. Обсъжда се използването на емблематичните черни лондонски таксита за безплатен превоз за всички здравни и социални работници.