Британските меломани очакват с нетърпение кино премиерата на най-новия документален филм за Кърт Кобейн в петък. Това е първата официална лента, посветена на живота и творчеството на гръндж легендата.

Лентата, озаглавена „Montage of Hеck” проследява живота на Кърт Кобейн от детските му години в Абърдийн, щата Вашингтон до шеметната кариера и последвалото пропадане с групата „Нирвана”.

През 1994 г. музикантът слага край на живота си. Тогава той е на 28 години.

Според критиците това е филмът, който най-новаторски и интимно представя бунтарския идол на няколко поколения. В него зрителите ще видят архивни семейни кадри, музикални изпълнения, досега непоказвани филми, анимирани сцени и интервюта с близки и приятели на Кърт Кобейн - всичко това обединено от сценария и режисурата на номинирания за „Оскар” Брет Морген - лично избран да направи лентата от съпругата на Кобейн - Къртни Лав.

Списание „Венити феър” пише, че след премиерата на „Montage of Hеck” на кинофестивала „Сънданс”, дъщерята на Кърт Кобейн - Франсис Бийн Кобейн, прегърнала Морген и казала: „Ти направи филма, който исках да видя.”