Елизабет Втора одобри проектозакона Великобритания да не излиза от Европейския съюз без сделка. Преди последния вот за тази сесия, тази вечер колоритният председател на Камарата на общините обяви, че се оттегля от поста. 

Джон Бъркоу е председателствал работата на парламента при четирима премиери – Гордън Браун, Дейвид Камерън, Тереза Мей и Борис Джонсън. Притежава блестящо чувство за хумор и стана прословут с начина си да укротява депутатите.

През май пред bTV Бъркоу сподели, че политическата кариера не го блазни, след като един ден слезе от председателското кресло.

Снимка: bTV

„Със сигурност нямам абсолютно никакъв план за министерски пост. Това, което аз искам да правя, е да изнасям речи, да пиша, може би да се занимавам с благотворителност и със спорт. Аз съм страстен почитател на спорта като цяло. Съмнявам се, че ще имам една работа, вероятно ще правя много неща едновременно, ще се опитам да им се наслаждавам и да се забавлявам”, каза Бъркоу.

Председателят на Камарата на общините ще се оттегли или още тази вечер, или на 31 октомври,  в зависимост от това дали парламентът ще гласува за предсрочни избори.