Предстои първи дебат между кандидатите за президент на САЩ. Един срещу друг ще застанат републиканецът Доналд Тръмп и демократът Джо Байдън.

Дискусията се явява и последна възможност за двамата да променят динамиката на надпреварата и да променят мнението на избирателите. В много щати гласоподавателите вече гласуват предварително или по пощата.

Повечето анализатори смятат, че Байдън има повече какво да губи - във всички национални проучвания и в повечето оспорвани щати той има солидна преднина - като Флорида и Северна Каролина. Проучвания сочат, че демократът води и в спечеления през 2016 г. от Тръмп ключов щат Уисконсин.

Снимка: Reuters

Мястото на първия президентски дебат е Кливлънд, Охайо. В района се очакват протести – причина за сигурността се грижат полицията, Националната гвардия, Сикрет сървис и ФБР.

А големите социални компании се готвят за кошмарен изборен сценарий - и Тръмп, и Байдън да се обявят за победители в изборната нощ. Резултатът може да не излезе в продължение на дни, а социалните мрежи да се използват за радикализиране.

Снимка: Reuters

Мрежите вече са се заканили, че ще спират подобни постове и вече са забранили политическите реклами след деня на изборите. Всичко това може да доведе до повече протести, сблъсъци и в дългосрочен план законови ограничения, които да променят начина, по който всички използваме социалните мрежи.

Нека първо да видим 90-минутния дебат с водещ Крис Уолъс от „Фокс нюз“. Начален час – 03:40 ч. българско време. Целият запис ще може да гледате на btvnovinite.bg