Потоп в Сицилия: Млада жена спаси мъж със скутер от удавяне

„Течението беше силно. Трябваше да използвам цялата си сила, не беше лесно да го измъкна“, разказва Анджела

Снимка: EPA

Редакторски екип Редакторски екип

Публикувано в  16:27 ч. 20.10.2024 г.
 

Млада жена спаси мъж със скутер от удавяне по време на голямото наводнение в Сицилия. За невероятният ѝ подвиг разказва германското издание „Шпигел“.

Припомняме, че през последните дни над голяма част от Италия и остров Сицилия се изсипаха проливни валежи, които буквално потопиха по-ниските райони във вода. А прогнозите на синоптиците в страната са за още валежи в неделя, което притесни местното население.

Via Etnea е най-важната улица в центъра на сицилианския град Катания. На широката улица са разположени много магазини, барове и ресторанти.

В събота тази улица внезапно се превърнала в река – проливният дъжд наводнил целия град и маси вода потекли през Via Etnea.

Снимка: EPA

Мъж на скутер бил пометен от водната стихия. 28-годишната Анджела Айзък, служителка в бар на Via Etnea, видяла случващото се и се втурнала навън. Скочила във водата и успяла да хване мъжа за яката на дрехата му.

Видео, качено в TikTok от потребител, показва как с големи усилия Анджела Айзък успява да задържи мъжа и да го завлече към входа на магазин от другата страна на улицата. Там служител на магазина се притичва на помощ на младата жена. Мъжът, по-възрастен господин с прошарена коса, се строполява на прага, мокър и видимо изтощен от борбата с водната стихия.

 

„Видях го и знаех, че трябва да му помогна“, разказва Анджела Айзък пред интернет портала Livesicilia.

В интервю за местния вестник „Ла Сицилия“ тя добавя: „Имаше и други хора, които видяха случващото се, но никой не се помръдна да спаси мъжа. Течението беше много силно. Трябваше да използвам цялата си сила, не беше лесно да го измъкна“.

Снимка: БГНЕС

През цялото време тя се надявала, че някои ще ѝ помогне, но едва когато стигнала до входа на един магазин, други хора се втурнали към нея и мъжа. „Тогава си помислих, че съм направила всичко по силите си. Въздъхнах и се върнах на работа“, споделя Анджела Айзък.

Видеото на героичната ѝ постъпка бързо набира скорост в социалните мрежи. Депутатът на регионалното народно събрание на Сицилия – Матео Скиото, написа в публикация на страницата си във Фейсбук, че иска да номинира Анджела Айзък за „Златен медал за заслуги към Сицилия“. „Подобен жест заслужава да бъде оценен“, написа Скиото.

Снимка: EPA

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK