Два дни преди държавното погребение на кралица Елизабет II, стотици хиляди се наредиха на опашка, за да отдадат последна почит на кралицата, която почина на 8-ми септември. 

Британската столица Лондон се подготвя да посрещне държавни лидери от целия свят, сред които и президентът на България Румен Радев

За да сведат глава пред кралицата или, за да се поклонят дълбоко, хората чакат по 24 часа. 

Днес изненадващо при хората, които чакат в студеното време отидоха крал Чарлз III и принцът на Уелс - Уилям. Те благодариха на хората, за отношението, което изразяват към Елизабет II. 

На опашката, наред с хилядите британци от цялата страна, можеха да се видят и редица знаменитости от Дейвид Бекъм, до бившия министър-председател Тереза Мей, които търпеливо чакаха да дойде реда им.  

Две жени са станали жертви на сексуални посегателства, докато са чакали на опашка, за да отдадат почит на покойната кралица Елизабет II, съобщи лондонската полиция. 

Те са били нападнати в градинка, в която е имало и други граждани, дошли на поклонението. Извършителят е задържан и срещу него вече има повдигнати обвинения. 

За около 20 минути беше спряно прякото предаване на поклонението, след като мъж се опита да дръпне кралското знаме от ковчега на кралицата, върху което лежи и имперската корона.

Реакцията на полицията е била бърза и на любителски кадри се вижда как нападателят е неутрализиран за секунди. Утре пред ковчега на кралицата глава ще сведат десетки световни лидери, сред които и българският президент и българският цар Симеон II.