Подложена на тежък побой и сексуално малтретиране: Почина 2-годишната Съла

По скандалния случай бяха задържани петима души, включително майка ѝ, доведеният ѝ баща, трима съседи

2-годишната Съла.

Редакторски екип Редакторски екип

Публикувано в  15:16 ч. 07.10.2024 г.
 

Двегодишно момиченце почина в Турция след побой и сексуално малтретиране. Малката Съла беше приета в болница в град Текирдаг (Северозападна Турция) през септември.

По скандалния случай бяха задържани петима души, включително майка ѝ, доведеният ѝ баща, трима съседи - тийнеджъри на възраст около 14 години. 

Момиченцето е издъхнало днес след борба на лекарите за живота му. В продължение на месец състоянието на детето беше критично, посочват СиЕнЕн-Тюрк и БТА.

По информация на телевизията момиченцето е било заведено от майка си в болница в град Малкара. Майката казала на лекарите, че детето не се събужда. След преглед то е насочено към Градската болница в град Текирдаг. На момиченцето е поставена диагноза мозъчен кръвоизлив и е имало съмнения за сексуално насилие, като полицията веднага е била уведомена.

Детето е оперирано по спешност и е било интубирано. В продължение на месец то остава в интензивно отделение, като не се е повлияло от проведеното лечение, уточнява СиЕнЕн-Тюрк.

 

Със съдебномедицинска експертиза е установено, че детето е било подложено на тежък побой и е било малтретирано сексуално.

Петгодишното братче на детето беше взето под държавна закрила още през септември.

Трагедията с малката Съла е поредният случай с брутално насилие над дете, който шокира Турция след убийството на осемгодишната Нарин Гюран в окръг Диарбекир, Югоизточна Турция.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK