Ужасна фамилна трагедия в сибирския град Красноярск. Семейство загуби четири деца, след като обядва с пелмени с пиле. Всички те са получили тежки симптоми на хранително отравяне.

Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че прокуратурата в момента разследва дали храната е закупена от супермаркет, или е изцяло приготвена вкъщи.

И шестте членове на семейството - децата и техните родители, са хоспитализирани с храносмилателни проблем. В събота е съобщено за смъртта на две деца - на 6 и 13 години.

За смъртта на 11-годишно дете става известно в неделя, а четвъртото дете - на 12 години, е починало днес. Състоянието на бащата и майката, която е в напреднала бременност, е тежко, но стабилно.

 

Родителите посочват, че са купили пелмени и пилешко от магазин и са ги изяли вкъщи. Записи от камерите в магазина обаче не потвърждават това, съобщава ТАСС, позовавайки се на прокуратурата.

За допълнителни разследвания са конфискувани ветеринарни лекарства, съдове и торове от семейната къща, както и хранителни продукти от супермаркета.