За да напазарува в супермаркет, мъж оставя кучето си да го чака завързано за повода му пред търговския център. 34-годишният Петру Иванов казва, че е с разбито сърце, откакто 2-годишният му бигъл Пабло го няма.

Дни по-късно със стопанина му се свързва мъж и иска откуп от 5000 евро.

Отвличането на домашния любимец се случва на 6 септември в Хамбург около 18 часа.

„Вече не разбирам света. Пред магазина стоеше на каишка голямо черно куче, но от Пабло нямаше и следа“, разказва Петру Иванов пред „Билд“.

Служител от охраната му казал, че мъж с дете е отвързал бигъла и го е взел с тях.

Иванов веднага се обадил в полицията, разлепил снимки с Пабло, направил публикации във Фейсбук за изчезналия си домашен любимец и обикалял района с колелото си в опит да го намери.

„Бих разпознал Пабло сред 100 кучета от същата порода и от 100 метра разстояние“, казва Петру Иванов.

 

Малко по-късно телефонът му звъннал и с него се свързал предполагаем похитител.

„Той поиска откуп - най-малко от 5000 евро. Иначе щял да го заведе при китайците. Когато казах, че нямам толкова пари, той просто затвори. Оттогава цари пълно мълчание“, разказва стопанинът на Пабло.

Не е ясно дали това е похитителят на кучето. Човекът се обадил от скрит номер. Според Иванов два пъти полицията е получавала сигнали за Пабло.

„Започнахме разследване за кражба. Предприемаме всички необходими мерки, за да намерим кучето. Тъй като все още тече разследване, не можем да правим повече изявления по този въпрос“, коментират органите на реда.

„Толкова съм тъжен. Пабло е най-добрият ми приятел, през последните две години въобще не сме се разделяли, толкова много моменти имаме заедно“, казва стопанинът на животното.

Той се страхува, че където ѝ да е, кучето няма да се храни.

„Пабло е много придирчив и получава прясно месо от мен редовно“, коментира още Петру Иванов.