Най-младата съпруга на бившия водач на международната терористична „Ал Кайда” е родила четири деца, по време на 10-годишното бягство след атентатите от 11 септември 2011 г. Това съобщава АФП като се позовава на доклад на пакистанската полиция.

Докладът се основава на разпити на Амал Абдулфатах, най-младата от трите съпруги на бин Ладен, задържана по време на операцията по ликвидирането на терориста в Пакистан на 2 май 2011 г.

Снимка: Reuters

Според информацията семейството се е разделило непосредствено след атентатите от 11 септември. Амал се среща отново със съпруга си около година по-късно в Пешавар и става с него следващите три години. До 2004 г. Осама бил Ладен става баща на едно момиче и едно момче – Асиа и Ибрахим, раждани в обществени болници в Пакистан.

След настаняването на клана бин Ладен в Аботабат, където беше и убит лидерът на „Ал Кайда”, Амал Абдулфатах ражда още две деца – дъщеря, Зайнаб през 2006 г. и син, Хюсеин през 2008 г.

Очаква се в скоро време пакистанското правосъдие да повдигне обвинения срещу трите съпруги на Осама бин Ладен за нелегално влизане и пребиваване в страната. Ако бъдат признати за виновни те ще бъдат експулсирани.