Обратното броене до ротацията започна, а преговорният процес между ГЕРБ и "Продължаваме промяната"-"Демократична България" се затрудни. И днес двете формации продължиха да си поставят условия и срокове.

ГЕРБ насрочиха национално съвещание на 5 март, което да реши - коалиция или избори. А партньорите им от ПП-ДБ ги поканиха на среща в същия ден.

Коалиционното споразумение е готово и на 5 март го обявявам на ГЕРБ, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите.

„Трябва да са наясно искат или не искат подобна сглобка и да бъдем в нелегалност още 9 месеца. Това не е държавническо и не е честно“, заяви той.

И докато Борисов се консултира с актива, от ПП-ДБ го поканиха на среща с условия. Точно на същия ден - 5 март, за да прецизират заедно правилата за комисията по корупция, която беше създадена преди 5 месеца.

„Каним колегите във вторник да внесем тези правила защото това ще е първата прозрачна институция и ще е пример за всички регулатори“, каза Кирил Петков.

И още едно условие - в същия ден да се договорят правила за всички останали регулатори.

„Тоест - правосъдието службите регулаторите са пред скоби и чакаме ясен отговор.Да разбираме ли, че това е условие, за да продължи и потръгне преговорния процес“, попита Христо Иванов.

От ГЕРБ все още не са отговорили на поканата за вторник. В задочния разговор се включи и премиерът Денков, който обясни как и кога ще си подаде оставката.

„Изпращам писмена оставка и Народното събрание да реши кога ще е в дневния ред. До тогава Министерският съвет работи. След и ако бъде приета оставка, се решава дали се приема правителство или ще има избори“, коментира той.

А опозицията обяви, че хората очакват с нетърпение оставката му. Радвам се, че ви остават само пет дена на поста“, заяви Борислав Гуцанов от БСП.