Обирджията, който снощи взе за заложници две жени в бижутерски магазин в центъра на южния френски град Монпелие, се предаде на спецчастите на полицията след неколкочасови преговори.

Заложниците не са пострадали.

По-рано френските правоохранителни органи отбелязаха, че вземането на заложниците в Монпелие по никакъв начин не е свързано с терористичните актове в Париж и е от чисто криминален характер.

Инцидентът обаче предизвика сериозна тревога у местните жители.

"Отначало бяхме много обезпокоени, виждайки в центъра на града полицейските части, и си помислихме, че терористите са стигнали и до нашия регион", заяви местен жител в разговор с журналист.

Нападението срещу бижутерския магазин било извършено малко, преди да приключи работното му време. Там имало две жени - служителка на бутика и съпругата на собственика му.

След като обирджията загубил контрол над ситуацията, се барикадирал и взел жените за заложници.

В резултат на терористично нападение за последните три дни във Франция загинаха 17 души - 10 служители на изданието "Шарли ебдо", четирима заложници в магазин за кашерна храна и трима полицаи. Именно тези заложнически драми създадоха напрежение в Монпелие, където случаят беше определен от полицията като криминален.