Пропалестинските протести в американските университети се разрастват. Демонстрации има в над 20 учебни заведения в различни части на страната. В акциите започват да се включват и гимназии.

В четвъртък, 25 април, в Бостън бяха арестувани над 100 души, което принуди университета Емерсън да отмени занятията за днес.

Палаткови лагери започват да се издигат и около висшите заведения във Вашингтон.

Гняв пламна в Лос Анджелис, след като Южнокалифорнийският университет (USC) отмени церемонията за раздаването на дипломите, на която трябваше да присъстват 65 000 души. 

Снимка: bTV

Полицията в Лос Анджелис влезе в кампуса в сряда следобед и „помогна на университета за арестите за неразрешено влизане на територията му“, когато протестиращите отказаха да напуснат, съобщиха органите на реда. Няма данни за пострадали, патрули остават в района. 

Снимка: bTV

Разрастването на пропалестинските протести започна в Колумбийския университет в Ню Йорк, където миналата седмица бяха извършени десетки арести, след като университетското ръководство потърси помощ от полицията срещу протеста, за който някои еврейски студенти заявиха, че е застрашаващ и антисемитски.

Студентите призовават за бойкот на всички компании, свързани с Израел.