НАСА търси защитник на нашата планета.

Защитници на планетата са супер-героите, твърдят най-малките зрители на bTV. Според децата това са костенурките нинджа, Супермен или Люк Скайуокър.

НАСА обаче търси не джедай, а учен да оглави службата за планетарна защита, срещу хиляди долара месечно. Той ще следи да няма зараза с извънземен вирус и да не замърсим със земни бактерии планетите, които изследваме.

„Рисковете за човечеството са сериозни и в голяма степен непредвидими, защото, в крайна сметка, ние не знаем какъв тип микроорганизъм може да бъде доведен на Земята вследствие на една операция, свързана с космическо изследване”, заяви Александър Миланов.

Кандидатът за защитник трябва да е американски гражданин и ще отговаря само за Съединените щати. Затова Александър Миланов предлага да бъде създадена нова организация, която да защитава цялата планета.

Не към ООН, а наднационален орган, който да действа изключително в интересите на човечеството, и да включва най-добрите учени от цял свят.

През 1967 г. България подписва "Договора за Космоса". Това ни задължава да участваме в защитата на планетата от извънземни вируси и замърсяването на други небесни тела.