Палестинец рани с нож двама израелци в Ерусалим днес, преди да бъде застрелян от израелската полиция, съобщава „Ройтерс“. Пострадалите са около 20-годишни. Единият от тях е войник, намушкан е в гърба и е в тежко състояние. Другият е леко ранен.

Снимка: Reuters

Атаката е извършена близо до квартал „Шейх Джарах“ в Източен Ерусалим. До напрежението между Израел и палестински групировки в ивицата Газа се стигна заради плановете за прогонване на палестинци от района, за да бъдат настанени на тяхно място еврейски заселници.

В петък беше подписано споразумение за прекратяване на огъня след 11 дни на израелски удари и палестински ракетен обстрел.

248 палестинци, сред които 66 деца, както и бойци на групировки, бяха убити в крайбрежния анклав. В Израел жертвите са 12, включително тийнейджърка, дете и войник.

Договореното с посредничеството на Египет прекратяване на огъня се спазва вече четвърти ден. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заминава днес за Близкия изток за няколко дни разговори с израелски, палестински и други регионални лидери.