Точно в 6:45 часа сутринта, колегите на двамата убити американски журналисти запазиха минута мълчание в ефир в тяхна памет.Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд бяха застреляни точно ден по-рано по време на живо предаване. Убийството потресе цяла Америка.

Оказа се, че убиецът, бившият им колега журналист Вестър Фланаган, е бил препоръчван за психиатрична помощ от бившите си шефове.

Според бившите му работодатели докато е бил репортер в телевизията Фланаган често проявявал агресия към колегите си. Той е бил нает през 2012 г. година, като се представил с името Брайс Уилямс.

В предсмъртно послание, изпратено до телевизия ABC, той заявява, че е стрелял заради „расова дискриминация" и че е отмъстил за разстрела в Чарлстън на 17 юни, когато 21-годишен бял американец застреля 9 афроамериканци.

В писмото си Фланагън разказва, че се чувствал като буре с барут, което всеки момент ще избухне. В 23 страници, той разказва за постоянен тормоз от колегите си в телевизията заради това, че е хомосексуален и чернокож.

Според директора на медията, когато Фланагън бил уволнен през 2013 година, се наложило да бъде изведен от охраната. Семейството на убиеца е в шок.

Междувременно на лобното място на двамата журналисти в град Монита, щата Виржиния, се проведоха молебени в тяхна памет.

„Не искам никой да преживее това, което ми се случи на мен, на нейните родители, на близките на Адам и нашите колеги. Това, което се случи трябва да постави темата за любовта и омразата и защо тези, които мразят искат да отнемат онези, които обичаме”, каза приятелят на Алисън Крис Хърст.

Палачът публикува видеоклип в социалните мрежи, който е заснел, докато убива журналистите по време на включване в сутрешния блок. След убийството 41-годишният Фланаган се простреля и почина в болница.

Междувременно, американският президент Барак Обама отново повдигна въпроса за затягането на закона за притежание на оръжие.