Живот на остров без интернет и телевизия срещу 5 хиляди долара на месец. Това предлага фондация, която стопанисва фар край Сан Франциско.

В залива на Сан Рафаел, близо до Сан Франциско, се намира остров Ийст Брадър. Върху него е разположен действащ морски фар и малък хотел във викториански стил. Компанията, която го стопанисва, търси двама души, които да живеят и работят там през следващите поне две години.  

„Много хора виждат в нашето предложение романтиката и идилията да живеят на красив остров с фар край Сан Франциско. Това е вярно, но ги чака и доста работа – ще трябва да управляват моторниците, с които туристите идват на острова, да почистват стаите, да приготвят и сервират храната”, казва Том Бът, президент на компанията, стопанисваща фара.

Месечната заплата на човек е малко над 5 хиляди долара, а кандидатите трябва да се откажат от достъп до интернет и телевизия. Работните места са за постоянно пребиваващи в Съединените щати, които имат и сертификат за управление на моторна лодка. Въпреки тези условия, интересът към работа на острова е огромен и стана хит в социалните мрежи.

„Получавам кандидатури за работа от Русия, Азия, Турция, Франция, от Мексико – почти от целия свят. Поздрави на България и ако идвате към Сан Франциско, посетете фарът на остров Ийст Брадър”, приканва Бът.

Одобрените кандидати ще започнат работа през месец април. Подробна информация за изискванията можете да намерите на www.ebls.org