Американският президент отрече Съединените щати да са давали "зелена светлина" за турската офанзива в Сирия. В същото време Доналд Тръпм приветства руската намеса и пожела късмет на воюващите страни да постигнат мир. 

Анкара продължава решително офанзивата срещу кюрдските бойци в Северна Сирия.

„Операция „Извор на мира” ще продължи, докато не прочистим 30- километровата зона по цялата граница. Няма място за колебание, нито за преговори”, каза  Реждеп Тайип Ердоган - президент на Турция.

Ердоган определи американските санкции срещу страната като "голяма обида" и обяви, че обмисля контрасанкции на Съединените щати. Под въпрос е и планираното посещение на турския президент във Вашингтон следващия месец.

За американския президент Съединените щати нямат място в този конфликт между Турция и Сирия. Той сподели личното си мнение, че кюрдите не са безгрешни.

„Те не са ангели. Кюрдите не са ангели. Вижте назад в историята. Но те се биха редом с нас. Ние им платихме много пари и те се биха добре”, заяви Доналд Тръмп - президент на САЩ.

В същото време кюрдското командване обяви, че турската инвазия е възродила групировката „Ислямска държава” и кюрдските бойци вече воюват на два фронта - срещу турската армия и срещу джихадистите.