Продължава турската офанзива в Северна Сирия. Същевременно части на сирийската армия навлязоха в североизточния град Ракка, съобщават световните агенции. Градът е контролиран от кюрдските сили, които сключиха споразумение с проправителствена армия след началото на турската военна операция.

Сражения по границата и престрелки на дипломатическо ниво. Американският президент призова за спиране на огъня, в противен случай- санкции. 

"Имаме много възможности, ако няма въздействие от санкциите, включително огромни мита върху стоманата. Те превозват много стомана до Съединените
щати. Те печелят много пари от това, но вече няма да печелят толкова много”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Турският президент контрира, че няма да обяви примирие и настъплението на армията ще продължи.

„Операцията ще приключи само след като установим контрол на 30-35 км навътре от границата, без изключения. Докато не постигнем целта си, никоя сила не може да ни спре”, каза турският президент Реджеп Ердоган.

Позицията му пред парламента беше изразена часове преди визитата на американския вицепрезидент Майк Пенс и държавния секретар Майк Помпео в Анкара. Ердоган изпрати противоречиви сигнали - първо отказва да се срещне лично с двамата. По-късно обаче стана ясно, че ще ги поеме, но след срещата ще реши дали да не отмени визитата си в Белия дом, планирана за 13 ноември.

Със сигурност предстои среща с руския президент след снощния телефонен разговор между Путин и Ердоган.