Диетолог препоръчва някои плодове да бъдат премахнати от режима на хората, които отслабват. Плодовете са определени от експертите като здравословна храна, но не е добре да злоупотребявате с тях по време на отслабване, смятат специалисти по здравословно хранене.

Най-сладките трябва да се избягват напълно, казва британският диетолог Майкъл Мосли, телевизионен водещ на предавания за биология и медицина и автор на диетата Fast 800, основана на дневен прием на 800 качествени калории за минимум две и максимум 12 седмици, пише Дейли рекорд.

Методът е с умерено нисковъглехидратна средиземноморски режим. 5:2 е по-лесен за спазване. При него диетолозите избират два дни, в които се консумират само 800 калории.

Снимка: iStock

Майкъл Мосли смята, че плодовете с високо съдържание на захар повече вредят, отколкото помагат. Добре е за фигурата и здравето ви да се откажете от пъпеша, мангото и ананаса. Вместо тях е по-добре да разнообразите диетата с други плодове.

Снимка: iStock

За пълноценно хранене лекарят съветва да се увеличи приемът на протеини, като към диетата се добавят риба, скариди, пилешко и пуешко месо.

За вегетарианците той предлага да си набавят протеини от соя, семена, ядки и млечни продукти.

Снимка: iStock

Ключът към успешната загуба на тегло е яденето на много здравословни зеленчуци. „Колкото по-цветни и разнообразни са те, толкова по-добре“, смята Мозли.

В малки количества лекарят разрешава употребата на шоколад, но настоява да се откажете от закуски между храненията.

Но ако няма как да се откажете от тях, тогава изберете ядки, семена или нескорбялни зеленчуци.