Известна кипърска телевизионна водеща, брат й и още двама души, бяха осъдени на доживотен затвор, след като съдът ги призна за виновни в „мафиотското убийство” на местен медиен бос през 2010 г., съобщава АФП.

Медийният предприемач Андис Хаджикостис е застрелян на 11 януари пред дома си, в близост от строго охраняваното посолство на САЩ в Никозия, с два куршума от упор.

Елена Скордели, майка на две деца, брат й Тасос Красопулис, доставчикът на месо Андреас Георгиу и водопроводчикът Григорис Ксенофонтос са били признати за виновни за поръчковото убийство, което според кипърското законодателство носи доживотна присъда.

Основните показания по процеса са дадени от Фанос Хаджигеоргиу, който е управлявал мотоциклета, от който е извършено убийството.

Според показанията му телевизионната водеща и брат й платили 50 000 евро за убийството на Хаджикостис, а в замяна на „услугата” на извършителите били обещани постове в телевизионния канал „Сигма”, собственост на „Диас медия груп”.

Поръчителите на убийството също така се възползвали от плана си, за да закупят акции в компанията на стойност 3 млн. евро, или еквивалента на 20-процентен дял.

Цялата история била предизвикана от уволняването на Елена Скордели, за което тя обвинявала Хаджикостис.