Пандемията от коронавирус лиши Венеция от традиционния карнавал, който изпълваше улиците на града през февруари.

Днес се открива неговото онлайн издание, пишат италианските електронни издания.

Мотото на онлайн карнавала е „Магията на карнавала във Венеция идва при теб, където и да си“. Днес и утре, а също и в периода 11-16 февруари почитателите на карнавала могат да проследят всяка вечер от 17 до 18:30 ч. стрийминг версия на шоуто.

Излъчването на проявата от двореца „Ка Вендрамин Калерджи“ ще е в официалните канали на карнавала в социалните мрежи „Ютюб“, „Фейсбук“, „Инстаграм“, „Туитър“, „Телеграм“ и по телевизия „Телевенеция“.

Предвидени са редица онлайн ателиета за карнавални костюми и маски, за театрални маски, за марионетки, за традициите на карнавала.

От 11 до 14 февруари онлайн ще се проведе конкурсът за най-красива карнавална маска и костюм. Победителят ще бъде обявен на 14 февруари.

На 16 февруари ще стане ясно и кое е най-красивото момиче на карнавала, тоест коя е така наречената Мария на Венецианския карнавал. Изборът ще е между 12 момичета, известни с прозвището 12 Марии, подбрани още миналата година от специално жури.

Миналогодишното издание на карнавала приключи с два дни по-рано заради настъпващия коронавирус в Италия и победителката в конкурса за Мария на карнавала не беше излъчена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!