Телата, открити в контейнер във Великобритания, са на китайски граждани, съобщи британската полиция. Продължават разпитите на задържания шофьор.

Специално за bTV предава репортерът на "Скай Нюз" - Енда Брейди. Един от важните въпроси с днешна дата е знае ли се вече какъв е бил маршрутът на камиона.

Засега се знае, че предната част на камиона е влязла във Великобритания през Холихед в събота. Но контейнерът с 39-те души, загинали вътре, е пристигнал от Зеебрюге в Пърфлийт в Есекс в ранните часове вчера сутринта - около 30 минути след полунощ.

Снимка: btvnovinite.bg

Това са два отделни маршрута. Камионът е дошъл от Ирландия в Холихед, а контейнерът е дошъл във Великобритания през Белгия.

Камера за видеонаблюдение е записала момента, в който камионът преминава през главна улица в Грейс, водеща към индустриалната зона. Кадрите са минути преди телата да бъдат открити в контейнера. Все още не е ясна причината за смъртта, а разпознаването на жертвите ще отнеме дълго време.

До момента е потвърдено, че осем от починалите са жени, а 31 са мъже.

Снимка: btvnovinite.bg

25-годишният шофьор подава сигнала до Спешна помощ. Той остава в ареста. В Северна Ирландия властите също започнаха разследване и през нощта обискираха три адреса.

Снимка: btvnovinite.bg

Пътят на контейнера разследват и в Белгия. Разследването там се фокусира върху тези, които са отговорни или свързани с транспорта му.

Засега властите отказват информация как пратката се озовава на пристанището в Зеебрюге. Там всеки ден се транспортират над 4000 контейнера. Много малко от тях преминават на скенери.

Снимка: btvnovinite.bg

Хладилните контейнери идват запечатани и по правило не се отварят на пристанището, но шофьори твърдят, че това все пак не е изключено.