Екипът на bTV във Варна провери адреса, на който е регистрирана ирландската фирма, собственик на камиона с български номера, в който бяха намерени 39 мъртви тела.

Снимка: btvnovinite.bg

 
Дружеството „Утрешни движения днес” е регистрирано миналата пролет от Джоана Мари Махер на адрес в морската ни столица.

В Търговския регистър е посочен партерът на жилищен блок. Според живущите, никога тук не се е помещавала чужда фирма.

Министерството на транспорта засега отказа съдействие и информация по случая. От полицията във Варна също запазват мълчание.

Снимка: Ройтерс

По информация на българските власти камионът е напуснал България през 2017 г. и не се е връщал. Справка на bTV показа, че превозното средство има сключена българска застраховка „Гражданска отговорност”, валидна до юни 2020 г.

„Както стана ясно късно снощи, камионът е влязъл именно през Белгия, а не през Уелс, както се смяташе първоначално. Основната версия на британската полиция е, че загиналите са жертва на трафиканти на хора. Според заместник началника на полицията в Есекс, в момента приоритет в разследването е идентифицирането на жертвите, но процесът може да се окаже дълъг”, коментира Иван Димов, съветник на министъра на външните работи.

Снимка: btvnovinite.bg

По подозрение в убийство в ареста остава 25-годишният шофьор на камиона, който е от Северна Ирландия.

Междувременно полицията в Северна Ирландия е претърсила две жилища, за които се смята, че са свързани с арестувания.

Снимка: btvnovinite.bg

Националната криминална агенция изпрати полицаи, които да помогнат и да идентифицират „групи от организираната престъпност, които може да имат участие” в престъплението.