Истински скандал се заформя в Москва след като изтече телефонен разговор между привърженици на руския президент Владимир Путин, в който те го наричат „джуджето с Наполеонов комплекс“ пише германско издание „Фокус“.

В записа се чуват гласовете на музикалния продуцент Йосиф Пригожин и на азербайджанския олигарх Фархад Ахмедов. Те обсъждат войната и руското ръководство, като откровено критикуват Владимир Путин. 

Въпреки, че са смятани за поддръжници на руския президент, те го наричат „Сатана“ и „джудже с комплекс на Наполеон“.

„Ти го прецака. Всички. Путин каза: „Докато имаме армия, всичко е наред“. Просто се оказа, че армията дори не съществува“, оплаква се Ахмедов и продължава с коментари в същия дух още около 35 минути.

Любопитен е и факта, че в разговора между Пригожин и Ахмедов думата „к**ва“ (блядь) е употребена цели 157 пъти.

Първоначално Йосиф Пригожин отрече такъв телефонен разговор наистина да се е състоял. По-късно обаче той обясни, че не може да си спомни за това телефонно обаждане.

Аудиото между олигарха и музикалния продуцент беше коментирано и от ръководителя на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин, който даде да се разбере, че няма нищо общо с Йосиф Пригожин въпреки еднаквите фамилии. Той определи Йосиф като „мек човек“, който не говори толкова неприлично.

„Възможно е този, който е извършил тази специална операция и е публикувал този разговор, да е помислил, че аз говоря“, подозира шефът на бойците от „Вагнер“.

До момента само Фархад Ахмедов не е излязъл с позиция за записа, в който проклина Владимир Путин.