Израелската армия съобщи, че през нощта е нанесла въздушен удар по дома на шефа на политическото бюро на „Хамас“ в Ивицата Газа Яхия Синуар, без да уточни дали той се е намирал там, предаде „Франс прес“.

Армията "атакува дома на Яхия Синуар и на неговия брат терорист", написа пресслужбата на армията в "Туитър", където публикува и видеоклип, показващ разрушената сграда, потънала в облак прах.

Вчера израелските военновъздушни сили унищожиха и дома на зам.-шефа на политическото бюро на палестинската групировка Халил ал-Хая, припомня ТАСС.

Снимка: Ройтерс

Пресслужбата на израелските сили за отбрана публикува списък от 30 имена на водещи фигури от радикалните движения "Хамас" и "Ислямски джихад", ликвидирани от Израел от началото на военната операция преди една седмица.

Палестински екстремисти са изстреляли за няколко часа след полунощ 55 ракети срещу градове в Централен и Южен Израел, а в отговор Израел са пуснали най-малко 100 бомби върху тунели и бункери на „Хамас“ в централната и северната част на Ивицата Газа.

Снимка: Ройтерс

По последни данни в резултат от разменените ракетни удари от израелска страна са загинали най-малко 10 души, в това число две деца, а от палестинска около 150, включително 40 деца