13-етажна жилищна сграда в Ивицата Газа рухна, след като по нея бе нанесен въздушен удар от Израел, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс. В нея се е помещавал офис, използван от политическото ръководство на ислямистката групировка "Хамас", която управлява ивицата Газа.

В отговор групировката "Хамас" съобщи, че е изстреляла над 130 ракети срещу Тел Авив и предградията му. 

Снимка: EPA
Сирени за въздушна тревога вият в Тел Авив и предупреждават жителите за ракетен обстрел. Всички полети на летище "Бен Гурион" бяха спрени за кратко заради ракетния обстрел. 

Израел изпрати днес 80 военни самолета да бомбардират палестинския анклав и струпа танкове по границата, след като израелски градове бяха обстреляни с ракети за втори пореден ден.

Снимка: EPA
Обитателите на сградата и живеещите в околностите са били предупредени да се евакуират около час преди удара. Бомбардировката нанесе щети и по съседни сгради. Властите съобщават за най-малко един ранен.

Палестинец бе убит, а друг бе ранен днес от израелски военни в северната част на Западния бряг, съобщи палестински източник. По думите му и двамата са служители на палестинското разузнаване.